Защо е важно да изберем професионалисти за къртенето?

Имате нужда от услугите: кърти, чисти, извозва? Мислите, че може да се справите сами или да повикате приятели, с които да се справите с тези задачи? На практика не се получава така. Поне не и безпроблемно, безопасно и качествено.

Какви са опасностите, които дебнат зад вашата самоинициатива?
Подът, стените или всичко друго, което се опитвате да къртите може да крие своите опасности. Например, ако къртене на стена, може да премахнете носещата и това да повреди структурната цялост на сградата. А къртене на баня изисква познания и опит – там се намират много тръби, кабели и други неща, които при неправилно къртене могат да се повредят, да създадат много проблеми и труднопоправими щети. Нужно е преди да се започне къртенето, да се изключат и изолират водопроводната и електрическата инсталация, за да може къртаческите дейности да са безопасни.

Да сравним – къртене, чистене, извозване на строителни отпрадъци?
Ако сравняваме колко пари би излезнало извършването на услугите: кърти, чисти и извозва от професионална фирма, и колко би излезнало, ако опитате сами, ще разберем, че няма да се спестят кой знае колко пари при влагане на собствени усилия. Да, ще се спестят парите, които се дават на професионалистите, но ще се наложи да се купи оборудване, няма как човек да се справи просто с един чук. Ако искате да работите с качествено оборудване, ще трябва да отделите и повече средства. И пак, няма да имате същия клас оборудване, с което работят екипите от професионалните фирми. Тяхната техника е специализирана и най-важното е, че те знаят как да работят бързо и лесно с нея. А и защо да купувате неща, които бихте ползвали един или два пъти?

Ако пък се опитаме да сравним професионалната намеса и собствената инициатива, взимайки предвид фактора време, отново професионалистите са с предимство. На тях това им е работата, те ще се справят със сигурност по-бързо от вас, дори да сте сръчни. А вие имате ли време да се занимавате с нещо такова и да оставите обичайната си работа? Да не говорим, че експертите в услугите: кърти, чисти и извозва имат опит и знаят как да се справят в специфичните ситуации. Те ще извършат тази работа по-качествено, отколкото другите хора, които са добри в своята сфера, но това не е тяхна работа. Товаренето и извозването на големите парчета бетон или тухли не може да стане с лека кола, за тези неща е нужен превоз до специализирано сметище за строителни отпадъци. Винаги човек сам преценя, но според нас не си заслужава сами да мъкнете ремонтните боклуци, а и е малко вероятно да знаете кое е най-близкото до вас сметище. Експертите със сигурност ще свършат цялата работа по-бързо, по-евтино и по-качествено.